Steenfabriek De Werklust

In Losser werden ruim een eeuw lang stenen gebakken bij Steenfabriek De Werklust. Uniek hieraan is dat, op deze uitzonderlijk locatie ver van de rivieren vandaan, alle productieonderdelen nog aanwezig zijn. Van de kleigroeve tot de imposante ringoven met zijn 45 meter hoge schoorsteen, vanuit de verte zichtbaar in het prachtige Twentse landschap. Het is dat ook niet voor niets dat in 1999 De Werklust werd aangewezen als Rijksmonument!

In 2018 zijn we in eerste instantie bezig geweest met het uitwerken van de (historische) onderwerpen en thema’s en vernieuwing van de website voor Steenfabriek De Werklust.

In 2018 hebben we gewerkt aan de nieuwe website voor Steenfabriek De Werklust. Het eindresultaat is te zien op www.steenfabriekdewerklust.nl. Een belangrijk onderdeel van de website is de historische tijdlijn (https://www.steenfabriekdewerklust.nl/historie). Door ons te verdiepen in de historie van de locatie was het mogelijk deze tijdlijn samen te stellen. Deze voorbereiding is belangrijk voor de verdere inrichting / aankleding van het museum dat is ondergebracht in de voormalige droogloods van de steenfabriek.